Je kent het wel… je bent te laat gaan slapen en ’s morgens gaat de wekker om 6u en je bent er ABSOLUUT NIET KLAAR VOOR! Zuchtend en kreunend val je me je ogen nog dicht uit je bed en kruip je naar de zetel om daar nog wat verder te slapen. That is NOT the way to do it!

Rebels, hoe je je dag begint, bepaalt de rest van de dag. Dat heb ik onlangs zelf mogen ondervinden. Ik was al meteen geërgerd door alles en iedereen en dat is de hele dag niet weggegaan. Ik liep slecht gezind rond, maar wie ondervond daar de gevolgen van? Ik. Ik was moe en over m’n toeren en verdrietig. Niemand anders.

Vroege vogels zijn vaak de meest gelukkige en stabiele mensen. Maar daar moet je wel wat voor overhebben. Je moet niet gewoon vroeg opstaan en op de zetel gaan liggen. Het doel is dat je je dag ideaal start.

Sta ongeveer een uur voor je moet vertrekken op. Drink een groot glas water en begin aan je ochtendroutine. Idealiter doe je ’s ochtends al iets van sport. Dit hoeft niet lang te zijn. Tien tot vijftien minuutjes stevig wandelen of yoga doen is goed.

Eet daarna een gezond en uitgebreid ontbijt. Probeer iets te eten met veel vezels en neem al een stukje fruit. Je kan bijvoorbeeld muesli eten met banaan. Banaan geeft energie om de dag door te komen. Ook bessen en zaden zijn hier heel goed voor.

Probeer een aantal minuten te mediteren, dit hoeft niet lang te zijn (zie de mini-meditaties op onze blog). Als je met een vrij en rustig gevoel de dag wilt beginnen, is dit ideaal.

Maar het belangrijkste van alles is: neem je tijd! Het is niet de bedoeling dat dit alles achter elkaar gepropt wordt en snel snel moet gaan. Zorg dat je genoeg tijd hebt om alles op je gemakje te doen. Gebruik ook de avond van tevoren al voor bijvoorbeeld je kleren klaar te leggen. Want zoals ik al zei: hoe je je dag begint, bepaalt de rest van je dag.

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di