Een fantastische manier om helemaal tot jezelf te komen is de child’s pose. De Child’s pose is een houding die het innerlijke kind in je boven haalt. Kinderen zijn ontvankelijk en staan open voor alles. Het geeft je een veilig gevoel, zoals een foetus in de baarmoeder.

Bij de child’s pose ga je op je knieën op een mat zitten, je heupen gaan naar je voeten en je hoofd naar de mat. Je kan je armen naar achter strekken of naar voren toe. De houding kan je met de benen bij elkaar doen, waardoor je rug gestrekt wordt. Dit kan goed zijn als je achter een bureau zit. Maar je kan het ook doen met je benen open, wat weer goed is als je een opgeblazen gevoel hebt.

Niet enkel strecht het je ruggengraat, het verlaagt je stressniveau en is goed voor je maag en darmen. Het leven wordt grotendeels zittend en staand doorgebracht, waardoor het meeste energie naar je hoofd gaat. Als je in de child’s pose gaat, gaat de energie van je hoofd naar je hart. Je maakt contact met de aarde.

In yogalessen, wordt de houding gebruikt om een pauze te nemen. Maar je hoeft geen yoga te volgen om een time-out te nemen. Heb je zin om te ontspannen? Wil je eventjes alles loslaten? Doe de child’s pose en chill.

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di