Je dook de wereld in als een avonturier met een bodemloze put. Niets was voor jou te gek, je leefde onbevreesd en zocht diepe dalen op in de zee tussen de haaien en beklom de hoogste toppen met ‘twee vingers in je neus’.

Je sprong uit vliegtuigen als een vrije vogel Marc. Je ego vierde hoogtij op podia om mensen te inspireren, om te motiveren en te sensibiliseren. Met je charisma trok je mensen uit hun comfortzone en bracht je hen in een mentale stretch. Mede dankzij jou en mede dankzij onze sterke bevlogen discussies waaide ik samen met je dikke maat door de lucht heen als ‘delta-maagd’. Zelfs in de lucht voelde ik je energie en galmde woorden van onze gesprekken door mij heen.

We hebben het leven meermaals geanalyseerd, niet alleen van de globale mensheid maar ook die van ons allebei. We waren het vaak oneens met elkaar maar gaven elkaar dan toch ook weer het wederzijds respect. We hebben toch wel iet of wat van elkaar geleerd.

Misschien heb ik het nooit gezegd omdat ik je alfa-gehalte groot genoeg vond, maar ik vond je mega stoer Marc Sluszny….. Jij was de mannelijke versie van de Rebel die ik bewonder. Stevig gekruid met een dik beladen ego,…. De man der mannen…. Weet je nog hoe driftig we over de ego’s van de mensheid hebben gesproken? Over mijn ego, jouw ego en allerhande ego’s…. Toch verkleurde je ego door je waardige warme kant, want die had je ook. Je kon ook glinsteren met je ogen en mij raken met jouw ziel.

Afgelopen week dook je net iets te diep, ook voor de vermeende Super-man die je was… Je bent in liefde voor de sport van het leven hier heen gegaan en de golven dragen je nu verder.

Wij dragen je mee in onze harten, zelfs voor zij die je een te dik ego vonden hebben… Daar ben ik zeker van…

Want eerlijk is eerlijk, NIEMAND kan zeggen dat ze jou overtroffen hebben in de wildernis van extreme sporten… Niet voor niets noemde ik je ‘Giant’… Want daar kan niemand omheen, je was, je bent en je blijft GROOTS!

Zelf hij, die man,…. de man waar wij veel over gesproken hebben. Ja, zelfs hij kan er niet meer omheen…. Hij zal je nu wel het respect geven dat je altijd al van ‘hem’ verdiende….

Ga ze hierboven maar even laten zien wat een echte Rebel is. Yes you can!

Als eerbetoon spring ik deze zomer nog eens het vliegtuig uit, zweef je mee?