Het is nu bijna 5 jaar geleden, ….

Het is nu bijna 5 jaar geleden dat mijn monsters, Burn-out en depressie een waardig bezoek kwamen brengen om mijn leven deftig te verwoesten.

Het is nu bijna 5 jaar geleden dat ik mijn man, mijn huis, mijn werk, mijn eigenwaarde en mijzelf verloor.

Het is nu bijna 5 jaar geleden dat ik mijn aardsengel ontmoette en tevens mijn tweelingziel. Het is bijna 5 jaar geleden, dat ik gevochten heb en gestreden.

Het is nu bijna 5 jaar geleden dat ik grondig gedwongen werd om in de spiegel te kijken. Dat het verleden de deur kon openzetten om naar de toekomst te kijken.

Het is nu bijna 5 jaar geleden dat ik dacht dat ik nooit meer echt gelukkig zou worden, dat ik het lef niet meer had om te leven.

Maar in die 5 jaren werd ik meer dan uitgenodigd om demonen te verslaan, liefdes te winnen en te verliezen. Waarin ik steeds weer meer voor mijzelf leerde kiezen.

Waarin ik waardig mijn zwaard kon trekken om mijzelf van al dat wildgroei van beklemmende klimop te bevrijden. Maar waarin ik vooral heb geleerd om te groeien, te leren en mijn hart te volgen.

Deze dag, vandaag,….zal ik niet meer vergeten.

Samen met mijn mooie businesspartners heb ik vandaag ook weer burn-out kunnen verslaan op de werkvloer. De gelukzaligheid van het bedrijf en de CEO was onbetaalbaar. Een man met status en macht die in al zijn kwetsbaarheid mij vandaag vertelde dat hij dankbaar was (en is) voor mijn interventie met mijn team en mijn bedrijf.

Zo een dag dat de zon overgoten blijft schijnen, alsof er nooit regen was. Een dag dat ik samen met mijn vader zakelijke beslommeringen kon afronden. Zo een dag waarin mijn broer vluchtig door de telefoon riep ‘I love you!’.

Zo een dag dat je voelt dat je jouw geliefde mist,… maar dat het goed is zo. Dat er vertrouwen is voor de ontwikkeling van het leven.

Zo een dag dat je tuinman aan schitteren is omdat hij zijn kinderen uit het buitenland op bezoek heeft… Ja, zelfs zo een dag dat een Rebel door de politie eindelijk eens mild gedragen kan worden.

Zo een dag, ….waar alles begon met de klanken van Nina Simone….

‘It’s a new day….’

And yes, it was….. What a day!