Enige tijd geleden stond er in de Gazet Van Antwerpen een artikel over het communicatiebureau Marbles. De werknemers mogen daar zoveel vakantie nemen als ze willen. En volgens de werkgever werkt het! De prestaties zijn beter en er wordt geen misbruik gemaakt van de onconventionele regeling.

Vroeger kreeg het personeel 20 dagen vakantie per jaar. Door de nieuwe regeling nemen ze gemiddeld 29.5 dagen per jaar op. Het personeelslid dat de minste dagen opneemt, heeft er 21 opgenomen. De anderen zitten rond de 29 dagen per jaar.

Marbles is ervan overtuigd dat werknemers goed ‘soigneren’, zorgt voor motivatie en energie. Om productief te blijven, heb je soms een time-out nodig (zoals ik al vermeldde in onze tips and tricks).  Als je blijft werken terwijl je je slecht voelt (omdat je bijvoorbeeld niet meer genoeg verlof hebt staan), zal je minder presteren en leidt ook het bedrijf daaronder.

Het aantal verlofdagen dat Marbles aanbiedt, is ONBEPERKT. Omdat er geen getal te plakken valt op hoeveel verlof iemand nodig heeft, hebben ze daarvoor gekozen. Het is wel de bedoeling dat je voldoende werkt, om je werk goed en volledig te doen. Maar om ook niet het omgekeerde effect te krijgen, is er wel een minimum van 20 dagen dat ze moeten opnemen.

Persoonlijk vind ik dit een super bangelijk initiatief. Want we hebben allemaal moeilijke periodes die het quasi onmogelijk maken om te werken. Als je dan zonder angst en stress, verlof kan nemen, ga je met meer plezier werken. Het haalt enorm veel druk van de schouders van de werknemers. Maar zoals de CEO van Marbles zegt, ook van zijn schouders. De werknemers beslissen onderling wie wanneer vakantie neemt, zodat er geen periodes zijn zonder volk. Dit bespaart voor hem ook heel veel tijd.

I LOVE THIS!

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di