Als we opstaan, maar ook als we gaan slapen, zit ons hoofd vaak bomvol met gedachten. Je  bent net wakker en je begint al te piekeren of je hersenen staan niet stil en je kan niet slapen. Het lijkt alsof alle foute beslissingen in je leven, besluiten ‘s nachts te passeren in je gedachten. En ‘s ochtends begin je al te stressen over wat er vandaag weer allemaal zou kunnen misgaan…

*Zucht* Soms is het zo vermoeiend dat je gedachten hun eigen leven willen leiden. Maar jij bent baas! En je gedachten mogen geen controle hebben over jou. Hier is hoe we dit kunnen aanpakken.

Als je ‘s morgens opstaat, neem even de tijd om je gedachten van je af te schrijven. Je neemt pen en papier vlak nadat je opstaat en het eerste dat je doet, is alles alles alles wat er in je opkomt, opschrijven. Je hoeft geen rekening te houden met volzinnen en of het wel logisch is wat je opschrijft. Het is geen boek dat je gaat schrijven 😉 Elke gedachte die in je opkomt, schrijf je op en je denkt voor de rest niet na. Nadien zal je je lichter voelen en zal je met een ‘opgeruimd’ gevoel aan de dag kunnen beginnen.

‘s Avonds kan je dezelfde tactiek toepassen om rustig te kunnen slapen. Je schrijft alle gedachten die in je opkomen op tot je het gevoel hebt dat je hoofd leeg is en je kan rustig gaan slapen.

Worth the try!

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di