We hebben het hier al vaker over transcendente meditatie gehad, maar soms heb je gewoonweg geen tijd om lang te mediteren. Er bestaat ook zoiets als een mini-meditatie. Dit kan je in de auto, op het werk of aan de kassa in de winkel doen. Hierbij geef ik jullie er alvast twee mee, waar je mee kan beginnen.

4 tellen meditatie

Deze mini-meditatie is ideaal is crisissituaties. Ben je razend en ben je al in het midden van een venijnig smsje naar je partner? STOP!

Adem vier tellen in.
Houd vier tellen je adem vast.
Adem vier tellen uit.
Houd vier tellen je adem vast.

Je zal meteen wat rustiger zijn. Je kan dit ook herhalen zoveel als je wilt. Dit lijkt wat op de klassieke ‘tel tot tien’. Persoonlijk vind ik dit effectiever omdat je je echt concentreert op je ademhaling.

Lachmeditatie

 

Dit is misschien wel de leukste onder de mini-meditaties. Je lacht je zorgen als het ware wel. Misschien wel niet zo’n geweldig idee om in het openbaar te doen, want mensen (oordelend als ze zijn) zullen je misschien wat vreemd aankijken.

Adem in.
Adem uit.
Grinnik.
Adem in.
Adem uit.
Grinnik.

Probeer dit te doen tot je effectief met jezelf begint te lachen. De eerste keren zal je nep moeten lachen. Maar op een gegeven moment, komt dit vanzelf. Want het is wel echt grappig wat je aan het doen bent. Kijk naar Karen Damen in Perfect. Zij heeft dit ook gedaan en is beginnen lachen omdat het zo onnozel was. En het is waar wat ze zeggen, lachen is gezond. Just try it 😉

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di