Heb je last om in slaap te geraken en pieker je veel als je probeert te slapen? Heb je al veel geprobeerd en lijkt er maar niets te lukken? Heersen de negatieve gedachten zo voor het slapengaan dat je nachtmerries krijgt?

Voor jou, lieve Rebel, ja speciaal voor jou, zal ik een trucje van mezelf meegeven. Persoonlijk heb ik  altijd last met slapen gehad. Het duurde uren en uren voor ik in slaap viel en als ik dan sliep werd ik regelmatig wakker. Het resultaat daarvan was complete uitputting gedurende de dag. Wat ik dan probeerde te compenseren met een middagdutje, waardoor ik ’s avonds weer uren wakker lag.

De vicieuze cirkel was geboren en alles waar ik kon opkomen, probeerde ik. Het had geen zin. Mijn hersens stonden nooit stil en de negatieve gedachten, maakten enkel plaats voor intense nachtmerries. Tot ik een tijdje geleden las dat je elke dag een pauze moet nemen, waarin je alles opsomt waarvoor je dankbaar bent.

Ik begon dit te doen als ik wilde slapen. Ik concentreerde me intens op waar ik dankbaar voor was en ik zei dit in mijn hoofd tegen mezelf. ‘Ik ben dankbaar voor mijn prachtige woning. Ik ben dankbaar voor mijn vrienden en familie. Ik ben dankbaar voor de job die ik mag uitoefenen.’

De kleinste dingen noemde ik op in mezelf. En ik concentreerde me daar zo hard op dat er geen ruimte was voor negatieve gedachten. Dit bleef ik doen tot ik in slaap viel.

Bij mij werkte het en ik heb twee vliegen in één klap geslagen. Ik val sneller in slaap omdat ik niet meer pieker EN ik oefen me in optimisme. Want ja, door dit te doen, zal je sneller het positieve in de dingen zien. Ben je verdrietig? Je zal sneller de goede kanten aan de situatie zien.

Het werkt echt! Try it 😉

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di