Mensen met HSP (high sensitive personality) zijn gevoeliger aan allerhande zaken. Sommigen zijn gevoeliger aan geluid, anderen aan geuren. Kortom, hooggevoelige mensen zijn gevoeliger op zintuigelijk vlak. Zo staat het in de boekjes.

MAAR dat is niet het enige waar ze gevoeliger aan zijn. HSP’ers zijn heel vaak het slachtoffer van emoties van andere mensen. Zij voelen alles heel sterk en goed aan. Als er ergens een slechte sfeer hangt, krimpen ze bij wijze van spreken in elkaar.
Als iemand verdrietig is, zouden ze mee kunnen huilen. Mensen van het hooggevoelige soort, hebben als het ware een zesde zintuig.

The danger is real. HSP’ers zijn gevoelig aan zoveel, dat zij snel overvallen worden door stress. En daardoor ook sneller kans lopen op een burn-out. Alles is overweldigend, alles is wauw, maar ook oei, om het zo te zeggen. Vaak zijn het ook personen die snel over hun grenzen gaan. Zij proberen de waarnemingen die zij ervaren vaak te negeren, omdat zij WETEN dat ze er gevoeliger aan zijn. En DAT is net het gevaar. Er wordt over grenzen gegaan en bam: daar is de burn-out.

Persoonlijk kan ik hiervan meespreken en beste Rebels, het is HEEEEEEEEL belangrijk om niet over je grenzen te laten gaan. Dit geldt zowel voor HPS’ers als voor mensen zonder HSP. Never ever ever over je grenzen gaan. Zeg op tijd dat het genoeg is, dat het te veel is, dat het op deze manier niet lukt voor jou. Probeer ook aan te voelen wanneer je over een grens gaat. Of dit op liefdesvlak is, werkgerelateerd of door jezelf.

Uhu, ook JIJ kan ervoor zorgen dat je over je grenzen gaat. Je word enthousiast, je hebt een miljoen ideeën, je wilt zoveel doen op korte tijd. En de grens is overschreden. Probeer alles rustig stap per stap te doen en voel aan wanneer je te veel wilt doen. Bewaak je grens, bewaak jezelf!

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di