Yoga is the way to relax! Sporten is sowieso al goed om depressie en burn-out tegen te gaan. Je maakt endorfine aan, zoals je ook in het artikel over seks kon lezen. Maar bij yoga sport je én mediteer je een stukje. The perfect way to chill, met andere woorden.
Er zijn heel veel verschillende vormen van yoga. Zo heb je hatha yoga, waar er meer gefocust wordt op de ademhaling. Je hebt poweryoga, waar je jezelf fysiek uitput. Of je hebt bijvoorbeeld Bikram yoga, waar je alles eruit zweet in de hitte.

Zoek een yoga die bij jou past en try it out! Zoals ik al zei sport je niet enkel, maar doordat je enorm concentreert op je ademhaling, kom je gegarandeerd ontspannen uit een les. De ademhaling is niet enkel belangrijk bij yoga, maar ook in het dagelijkse leven. Ben je gestresseerd, focus je even op je ademhaling en je wordt rustiger.

Er zijn bij yoga ook verschillende manieren van ademen. Afhankelijk van het soort yoga, verandert dit. Zo heb je de buikademhaling (die voor mij persoonlijk heel effectief werkt), maar je hebt ook de borstademhaling en korte, stotende ademhaling via de neus. Everything revolves around this thing that keeps us alive.

Er zijn enorm veel yoga evenementen, waar je kan testen of dit iets is voor jou. Zeker in de zomer, poppen de evenementen overal op. Zo heb je tijdelijk yogalessen in het Muhka in Antwerpen, maar je hebt bijvoorbeeld ook in Etten-leur een cursus yoga speciaal voor burn-out. Heb je hier geen zin in? Bah, al die mensen? Doe het gewoon lekker thuis. Op you-tube kan je verschillende tutorials vinden om je te doen starten. Just give it a try;)

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di