We kennen allemaal de conventionele technieken om stress te behandelen. Ga een keertje yoga doen, ga met de fiets naar het werk, roep eens heel hard. Ugh… We weten allemaal maar al te goed dat dat een tijdelijke oplossing is. Ikzelf neem graag de rebelse koe bij de hoorns en ga op zoek naar dingen die ECHT werken. Because I’m wicked and sweet, wil ik deze tricks met plezier met onze rebels delen.

Als je echt wicked wilt doen en uit de bocht springen, ga dan in jezelf op zoek naar wat je stress geeft. WOW, confrontatie enzo… Ja inderdaad, het zal een heavy ride worden, maar hiermee kan je concreet te werk gaan.

Het stressdagboek is eigenlijk een manier om uit te vinden wat je stress geeft op de werkvloer. De bedoeling is eigenlijk dat je alle activiteiten van de dag opschrijft. Aan elke activiteit geef je een stressscore. Hoeveel stress heeft die activiteit me bezorgd? Je kan zelf kiezen hoe je het indeelt. Van 1 (lichte stress) tot 5 (hevige stress) of een andere manier. Elk kleinste detail schrijf je op: een tussenstop in het kleine kamertje tot een liedje waar je op hebt gedanst.

De resultaten daarvan bespreek je met iemand zoals bijvoorbeeld je loved ones en aan de hand van die resultaten zou duidelijk moeten worden wat bij jou stress oplevert. Samen kan je dan op zoek gaan naar manieren om de stress aan te pakken. Het belangrijkste is vooral dat je weet waar je stress van krijgt. Dan ben je al een heel eind verder.

Niet overtuigd? Just try it…

PS: bekijk ook zeker de andere tips en tricks van onze enige echte Tante Rebel: http://www.pinkrebelblog.com/wees-een-burn-te-slim-af-met-deze-tips-tricks/

Stay wicked, wild and Sweet, Rebels!

Sweet Di