Tegenwoordig loopt de wereld vol met burn-out coaches, psychologen en mensen die alle remedies hebben om je te helpen in tijden van nood. Maar hoeveel onder hen hebben in dezelfde situatie gezeten als jou? Hoeveel onder hen kunnen jou helpen uit hun eigen ervaringen?

Op scholen wordt veel ingezet op psychische ziektes en er studeren steeds meer mensen af in de psychische hulpsector. Zij kennen de theorie en hebben stage gedaan, dus zij hebben wel wat ervaring. Maar is dat voldoende om iemand echt te helpen? Wij van Pink Rebel, geloven dat ervaring daarbij veel kan helpen.

Onze eigenste Opper Rebel Willemijn is burn-out coach door haar eigen ervaringen. En dat maakt dat zij weet WAT er kan helpen in welke fase, omdat dit bij haarzelf ook werkte. We kregen een mooie reactie van één van onze cliënten: ‘Willemijn kwam heel spontaan over en door haar eigen verleden wist ze waarover ze sprak. Persoonlijk vond ik dit een voordeel, want hoeveel therapeuten of psychiaters hebben zelf aan de lijve ondervonden en weten wat het is om depressief te zijn en je zo te voelen?’

Door de levenservaringen van onze coaches, kunnen we onze cliënten beter helpen. Pink Rebel weet wat je voelt, hoe weinig energie en hoe weinig lust je hebt in moeilijke periodes. Samen gaan we op zoek naar wat jij kan, wat jij nodig hebt en hoe jij dit verwerkt. ‘Ik ging ermee akkoord om bij Pink in therapie te gaan. Mijn toegewezen coach was An een toffe vrouw die me snel op mijn gemak stelde en zelf ook wel wat doorzwommen had. De sessies waren zeer aangenaam maar ook zeer confronterend.’

Door ervaring leer je zelf heel veel, maar je kan er ook andere mensen mee helpen. Ervaring geeft je meer kracht, empathie en oplossingen.