Onze eigenste wicked coach Stefanie De Maeyer, gebruikt paardencoaching om onze burning Rebels terug voluit in het werkleven te kunnen integreren. Maar waarom hebben paarden zo’n positief effect op mensen en hoe kunnen zij ons helpen als we het moeilijk hebben?

Paarden zijn gemaakt om in een kudde te leven. In een coaching met een paard, zal het paard zich dan ook snel gaan afvragen hoe hij een connectie kan maken met de mens voor zich. Een kleine kudde vormen bij wijze van spreken.

Een paard voelt heel goed aan hoe een mens is. Daarom zegt men ook vaak dat een paard een spiegel is waarin je jezelf ziet. Ben je geagiteerd? Het paard zal ook gestresst zijn. Ben je schuw, dan zal het paard zich ook schuw gedragen.

Stefanie zal dan ook via de houding van het paard kunnen zien, wat er innerlijk bij jou speelt.
Niet alleen is dat een groot voordeel van paardencoaching, maar ook het magnetisch veld dat een paard uitstraalt, zorgt ervoor dat wij als mensen, empathie krijgen. Een paard reageert daarop en zal zich willen verbinden met jou. Maar ook paardrijden geeft rust. Je  maakt namelijk het gelukshormoon oxitocyne aan als je paardrijdt.

Alleen maar voordelen, die lieve dieren!

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di