It has always been there and lots of people we know have (had) one. So we are not shocked when someone says they have a relationship like that. Although this week was somewhat shocked, well not really shocked but impressed! You remember that in the beginning of the week I wrote about a pregnant woman I met at the birthday party? Well, this story is about her. The weird thing was that the opening of chitchat was straight to this subject. She is not married and separated with her boyfriend before her FIRST daughter was born. But because both of them did not have another relationship and were ‘friends with benefits’ they decided to have another child. They live a part, but he does have the key to her apartment. They walk in and out each other’s lives and feel secure with that. I was very touched by her story, wow how cool is that! But then she told me that she is moving to another place which is to big for herself, so her (sort of) boyfriend will have his own room in the house! The part that is the most funny of this story was that she told me this way works perfectly, but when they were really living and acting as a couple it was horrible! Now to be honest, I do not think this would work for me. As you know I believed in ALWAYS, but then my marriage was a FLOP on it’s own…So who am I to judge? Now what about you? Are you in a ‘Living-Apart-Together’ situation? Or what’s your status? And I wonder, do we become this way because of our past? Tell me, tell me!

TRANSLATION IN DUTCH

Er zijn altijd mensen geweest met een LAT-relatie, dus wat dat betreft is het ook niets nieuws. We zijn niet echt onder de indruk als iemand in de kroeg verteld dat hij apart woont van zijn vriendin en dat ze elkaar voor een lekkere vrijpartij wekelijks even zien. Maar door dit verhaal werd ik wel even geraakt, Holy Moly! Weet je nog dat ik begin van deze week over die zwangere vrouw schreef die ik op dat verjaardagfeestje ontmoet had? Awel, over haar gaat dit verhaal. Opmerkelijk aan het gesprek was wel dat we meteen naar de essentie gingen, geen standaard openingsvragen maar meteen naar de vragen als ‘wie is de vader en hoe zit dat met de baby in je buik’?. Met een bepaalde gelatenheid vertelde ze dat haar eerste dochtertje van haar ex was en de baby ook! Watnou? Ik viel van het puntje van mij ultra relaxte stoel! Ze leven compleet gescheiden maar lopen wel binnen bij elkaar bij gelegenheid. Hij heeft zelfs een sleutel van haar appartement! Omdat ze allebei geen andere relatie hebben of echt willen…nemen ze genoegen met een vriendschap waar een occasionele stoeipartij perfect zijn plaats gevonden heeft. Merkwaardig niet? Helemaal toen ze mij vertelde dat ze gaat verhuizen. Maar omdat het huis te groot is…jajajaja….,krijgt HIJ er ook een kamer! Asjemenou! Het grappigste van het verhaal was wel dat zij mij vertelde dat het op deze manier perfect werkt tussen hen. Terwijl zij vroeger als echt knus koppel door het leven gingen. Het theatrale als ‘leuk koppel’ voor de buitenwereld kon haar gestolen worden, ze werd gek van zijn karaktereigenschappen,… laat staan zijn kuren als Thaise man! Voor mij zou dit persoonlijk niet werken denk ik, zoals je weet geloofde ik in ‘voor altijd’ maar mijn huwelijk bleek een flop! Maar natuurlijk wil ik dolgraag weten wat jij ervan denkt! Zou dit werken voor jou? Leven wij in een ‘Living-Apart-Together’ tijdperk? Zeg het, zeg het!