Meditatie is de laatste jaren een echte hype geworden. De spirituele wereld wordt steeds populairder en vormen van ontstressen die al eeuwen bestaan, krijgen extra juice en zijn helemaal gericht op de wereld van vandaag. Transcendente meditatie is één vorm daarvan.

Het is een mega boeiende vorm van meditatie die in de jaren vijftig ontdekt is door Maharishi Mahesh Yogi. Deze techniek heeft als bedoeling om volledig één te zijn met jezelf. Alert zijn, maar tegelijk een complete stilte in de geest te hebben. Gewoon helemaal niet nadenken, klinkt wicked toch? Je krijgt meer energie en je voelt je krachtiger in je eigen bestaan.
De techniek bestaat uit de hersens stil te leggen, door een mantra te herhalen tot je niet meer nadenkt. Daardoor zal ook je lichaam ontspannen en zal de stress uit je lichaam verdwijnen. Let it all go!

Voor sommigen klinkt dit misschien saai en vervelend, maar het is een heel effectieve manier om burn-out en depressie (preventief) te behandelen. Enorm veel bekende mensen doen aan TM. De hunk Hugh Jackman, de meest succesvolle vrouw ter wereld Oprah Winfrey, naughty Ellen Degeneres. Het is wetenschappelijk bewezen dat transcendente meditatie werkt! Just 15minutes a day, makes the stress go away J

Onze eigenste Tante Rebel is een hardcore fan van TM en geeft er vaak gratis lezingen over in Antwerpen. Wil je haar ervaring lezen, klik dan hier: http://www.pinkrebelblog.com/left-right/

Stay wicked, wild and sweet, Rebels!

Sweet Di