Iedereen is dol op ‘nieuw’, het geeft een beetje dat gevoel zoals je eerste stappen met moonboots in de sneeuw. Een maagdelijk wit slagroom tafelkleed waar jij als eerste de weg vrij maakt. Oei, ja deze kan je dubbel opvatten natuurlijk… Maar je begrijpt vast wat ik hiermee wil zeggen, toch?

Het nieuwe jaar lonkt dus altijd naar nieuwe, frisse, en tegelijk onmogelijke voornemens. Meestal lukt het mij wel om kleine, simpele wensen in te vullen… Zoals welke? Nah, ja,…uuuhhhhh, even denken…. Zoals een kilo afvallen, meer Mc Donalds consumeren, meer drinken, meer liefde bedrijven, meer genieten, meer stress om mijzelf te confronteren met mijn grenzen en ga zo maar door.

Dit jaar ga ik een flinke grote-mensen stap verder; zoals je wellicht weet ben ik de voorzitter van een VZW ‘t (h)ART voor iedereen. Initieel was onze focus om daklozen (jongeren) te helpen en intussen zijn wij ook gericht naar mensen met een psychosociaal ziektebeeld. In het bijzonder Burn-out & depressie. Ons kersverse nieuwe bestuur is volop aan het werken om de website te vernieuwen, social media op te krikken en zo verder en zo verder. Als voorzitter bedacht ik mij dat een goed voornemen in verbinding moest staan met de VZW. Een soort van WIN-WIN zeg maar.

Dus lieve mensen, sinds 48u raak in geen geestrijke dranken meer aan (dus mijn geest zal niet verrijken, maar bon…) aansluitend zal mijn sociaal rokers gedrag automatisch stoppen. Want een echte stoomtrein ben ik gelukkig nooit geweest 😉 Het gemiddelde van mijn financiële besteding aan deze (relatief onschuldige) drank & drugs draag ik over aan de VZW. Alleen wel als ik de finish lijn volgende maand mentaal kan bereiken natuurlijk!!!

Hell yeah, …als ik verschillende Burn-outs & depressies heb kunnen overleven, dan moet dit mij zeker lukken,… toch?!?!  Slaag ik er niet in, dan verdubbel ik het bedrag om te schenken aan de VZW….

Mijn vraag aan jou is,….Doe je mee? Enige vereiste is natuurlijk dat je fan bent van geestrijk spul (dat mag jezelf invullen hahahaha )!

Als je zo rebels bent als ik,… Dan durf je dit avontuur vast aan! Stuur een mailtje naar info@PinkRebelBlog.com om lid te worden van onze besloten groepje op Facebook ‘Rebels with a cause’. In deze groep gaan we elkaar motiveren om de komende maand onze tanden flink in de filosofie te zetten van ‘Yes YOU can’!

So,…. are you my man (of lady natuurlijk, maar dat rijmde!)?????

OK het is geen makkie, het is HAR(d) voor jezelf maar goed voor je HAR(t) en zeer zeker goed voor ‘t (h)ART voor iedereen!!!!