Heel belangrijk, al dan niet hét belangrijkste om een vrij en gelukkig leven te leiden, is een job vinden die je graag doet. Niet alleen voorkomt het heel veel stress, maar de kans op burn-out en/of depressie wordt een stuk kleiner. Sommige willen van kleins af aan treinbestuurder worden, anderen willen in de Zoo gaan werken. Dat zijn de zogenaamde cliché droomberoepen, maar soms schuilt het geluk in een onverwachte hoek.

Wie heeft er de kleine zeemeermin vroeger niet gezien? Deze immens populaire Disney-film heeft menig vrouwen ook in het volwassen leven geïnspireerd. Zij zijn echte zeemeerminnen geworden! Geloof het of niet, maar er zijn écht vrouwen die als beroep zeemeermin zijn. Het is zelfs een veelvoorkomende vacature (voornamelijk in Amerika, moeten we er wel bij zeggen).

Als je nood hebt om je innerlijke kind los te laten en interactie te hebben met (voornamelijk) kinderen, is dit de ideale job voor jou. Let op: je moet wel goed kunnen zwemmen ook 🙂 Belangrijk is vooral dat mensen die hiervoor kiezen dit ook echt graag doen en vaak, zo lang als kan, blijven doen.

Dat zouden we allemaal moeten kunnen bereiken in een job. We zouden allen iets moeten vinden waarbij we onze passie kwijt kunnen. Waar we elke dag met plezier naartoe gaan. En je moet dan al geen Ariel worden, maar er zijn, geloof mij, jobs waar je gelukkig kan zijn. Dit is voor iedereen anders, maar iedereen heeft de kans om zijn eigen passie te vinden. We mogen gewoon niet opgeven!

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di