Burn-out is voor zwakke mensen. Burn-out bestaat niet, dit zijn gewoon mensen die niet willen werken. Ze faken dit, burn-out is niet echt. HELL NO, don’t go there! Wij, van het Pink Rebel Team, weten maar al te goed dat burn-out weldegelijk ECHT is. Er is geen sprake van niet WILLEN werken! Het wordt tijd dat burn-out officieel erkend wordt. Hier gaan we eventjes wat dieper in op de misverstanden rond burn-out.

Unstable?
Nee, mensen met burn-out zijn geen onstabiele mensen. Het zijn waarschijnlijk net de mensen die net dat tikkeltje harder werken, die net dat tikkeltje meer willen doen. Burners zijn mensen die alles te goed willen doen, die te veel willen doen en hierdoor uitgedoofd raken. Zij zijn vaak perfectionistisch en willen goed in het team liggen, willen hard werken en willen er alles aan doen om hun werkgever tevreden te stellen. Hierdoor gaan ze over hun grenzen en verliezen ze zichzelf in het werk. Dat is niet onstabiel, maar juist heel erg sterk.

Werkgever speelt hierin WEL een rol
De werkgever kan een burn-out perfect vermijden. Niet alleen kunnen de verwachtingen duidelijk gesteld worden. Er kan aan de werksfeer gewerkt worden en er kan duidelijk gecommuniceerd worden. Belangrijk is dat werknemers zich gewaardeerd voelen. De werkgever mag zeker af en toe een schouderklopje geven. Ook kan hij/zij strikte regels opstellen waardoor de ene persoon niet overladen wordt door werk en de andere niet. Indien de werkgever niet weet wat hij/zij moet doen om dit te voorkomen, staat Pink Rebel Revolution altijd klaar om hierbij te assisteren!

Depressie is niet hetzelfde als burn-out
Veel mensen denken dat personen met een burn-out depressief zijn. Dit is echter niet het geval! Bij depressie heb je nergens nog zin in, omdat je STEMMING verandert. Bij een burn-out wil je vanalles doen, vaak te veel, maar heb je er absoluut geen energie voor. Je probeert, maar je bent verzwakt waardoor het niet meer lukt. Bij een depressie helpt medicatie. Een burn-out kan echter enkel verholpen worden door intensieve begeleiding.  Pink Rebel kan jou zelfs op 7 WEKEN terug aan het werk krijgen via hun Burners Cocktail! (Contacteer ons voor meer informatie)

Burn-out is niet enkel werkgerelateerd
Zoals ik een tijdje geleden al heb aangegeven, kan je ook van de liefde een burn-out krijgen. Een burn-out is dus niet enkel mogelijk op het werk. In de tegenwoordige tijd heerst er enorm veel druk in de maatschappij. De maatschappij verwacht heel veel van ons: op die leeftijd moet je werken, op die leeftijd wordt er verwacht dat je trouwt, je moet veel geld hebben, maar je moet ook alle goede doelen steunen. De maatschappij zorgt voor enorm veel prikkels en verwarring. Soms is deze drukke wereld gewoon even te veel en dat hoeft niet door het werk te komen.

Heb je hulp nodig en voel je je uitgedoofd? Aarzel zeker niet om contact op te nemen met ons. Wij helpen je door deze moeilijke tijd heen! Het Pink Rebel Team staat klaar voor jou.

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di