Ik hou van jou, je bent geweldig! Zelfliefde is het allerbelangrijkste in het leven. Menige oude vrouwtjes zullen het je vertellen als je om raad vraagt. Zie jezelf graag en al de rest komt vanzelf. En geloof het of niet: er schuilt wel degelijk waarheid in die zin.

Stel dat je al een tijdje depressief bent. Wat is daar in de meeste gevallen de oorzaak van? Je haalt jezelf naar beneden. Ben je de liefde van je leven kwijt? ‘Ik zal wel iets verkeerd hebben gedaan.’ Ben je een familielid verloren? ‘Ik had meer kunnen doen.’ Of ben je gewoon ongelukkig en je weet niet waarom? Ik zal je zeggen waarom: ‘Omdat ik mijn leven heb verpest of omdat ik alles verkeerd doe of omdat ik niet goed genoeg ben’.

Alles komt steeds weer terug neer op hetzelfde: IK. Ja inderdaad, Rebels, je IK is het allerbelangrijkste. Maar op een positieve manier. Ik bedoel hier niet mee dat je je ego moet strelen. Maar je mag jezelf heus graag zien. Je bent het waard! Je mag jezelf niet zo naar beneden halen, want dat veroorzaakt het grootste deel van het ongeluk in de wereld. Veel depressies zijn daaraan te wijten. Doe jezelf dat niet aan.

Sta elke ochtend op en volg volgende routine: Kijk in de spiegel en spreek tegen jezelf de volgende woorden: ‘Je ziet er goed uit. Geniet van het leven, want jij bent het waard. Ik zie je graag’ en lach.

De eerste keren gaat dit enorm geforceerd voelen, je zal jezelf misschien uitlachen en tegen jezelf zeggen: ‘Haha, yeah right *zucht*’. Jep, dat is normaal. Maar na een paar keer, wordt dit een automatisme. Je zal vanzelf beginnen lachen als je in de spiegel kijkt EN je zal jezelf misschien niet meteen graag zien, maar je zal jezelf alvast beginnen accepteren.

Spread the love and stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di