Werken kan je vergelijken met slapen. Als je onderbroken wordt, ben je je draad kwijt en is het moeilijk om terug in de juiste flow te komen. Als je onderbroken wordt in je slaap, is het moeilijk terug in slaap te vallen en ben je niet uitgerust. Je hebt niet voldoende slaap gehad, net als je op je werk niet voldoende gedaan krijgt.

Op kantoor werken is nefast omdat je constant onderbroken wordt door collega’s die iets komen vragen of gewoon een babbeltje willen doen. Je komt uit je flow en bent je draad kwijt. Het duurt even vooraleer je terug volledig geconcentreerd verder kan werken.

Uit een onderzoek blijkt dan ook dat mensen bijna nooit zeggen dat ze op kantoor het meeste werk gedaan krijgen. Meestal is dit op de trein, aan de eettafel, in mijn bureau thuis,… Mensen krijgen dus meer gedaan als ze af en toe weg zijn van hun collega’s. Daarom is het belangrijk dat een thuiswerkdag af en toe voorzien wordt.

Veel bedrijven doen dit reeds. Werknemers mogen dan bijvoorbeeld 1 werkdag van thuis uit werken en dat heeft een goed effect op de hoeveelheid werk die gedaan raakt. Dus als je de optie hebt om af en toe thuis te werken, probeer het dan zeker eens.

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di