Knuffelen is sowieso al enorm goed voor het gemoed. Niet alleen maak je het gelukshormoon aan, maar je voelt je veilig en geliefd. Maar dit hoeft niet per se met mensen te zijn. Een huisdier knuffelen kan ook een enorm rustgevend gevoel geven.

Honden, katten, hamsters, ratten, hagedissen, slangen,… Tegenwoordig is het voor elke dierenliefhebber mogelijk om een dier dat bij hem/haar past in huis te nemen. Een huisdier moet je verzorgen, eten geven, liefde geven, een knus nestje geven. Maar ook de dieren kunnen jou iets geven!

Dieren voelen heel sterk aan hoe jij je voelt. Ben je vrolijk, dan zijn zij ook vrolijk. Ben je verdrietig, dan zullen ze je proberen te troosten. Ben je kwaad, dan gaan ze je uit de weg. Dit geldt weliswaar vooral voor dieren zoals katten en honden, maar deze zijn misschien ook wat zachter om mee te knuffelen.

Als je gestresseerd bent of verdrietig, knuffel dan eens lekker je huisdier. Ook daarvan zal je het gelukshormoon aanmaken en je zal je rustiger voelen. Het beste is dat zij niet met je willen praten. Met hen kan je echt enkel knuffelen zonder er een hele uitleg aan toe te voegen. Zalig toch??

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di