The first time I heard about Grindr was trough my BFF-gay friend. WTF! Without asking I just took over his phone and started ‘grinding’! Hell, I even managed his ‘grindr’ in Belgium for him. While working as his ‘manager’ I assured any date for him when he would come and visit in Belgium. The whole experience was more than fun, I loved it. But at the same time it felt pretty innocent because I was ‘acting’ on his behalf. So no harm done what so ever. But as soon as I heard about ‘Tinder’ I was flabbergasted!

Hetro people looking for love & sex by just swiping pictures of eachother. How very weird? It’s like facebook but with a clear purpose of getting someone between the sheets. I wanted to open an account on grinder to test the system, but I honestly can’t do it… It freaks me out! What if I spot a close friend, or my neighbour! What signal am I giving out if I post my picture on this disturbing app?

On the other hand it does fascinate me, yes! It is so weird that I think it’s funny as well. And this week I met two dear friends of mine who are actually dating due to the super app of ‘tinder’! And my friend are seriously in love with their ‘tinder-projects’! Well, what bout that right? So, what do you think… Should I try and just test it for the blog? If I do try it my name will be Nadia and I will be a Russian dancing queen in a bar…What do you think? Well yessss, I am in the middle of testing right now,…so to be continued….

 TRANSLATION IN DUTCH

De eerste keer dat ik hoorde van de app ‘Grindr’ was dankzij mijn BFF- homo vriendje in Amsterdam. Mij oren waren plots zo groot als die van Dombo en ik voelde die oorkes klapperen…op en neer en nog een keer! WAAAAT??? WAAAAT??? Nog voor mijn homo-BFF het reilen en zeilen kon uitleggen had ik zijn GSM al vast en zat ik naar ‘dick pics’ te staren met een meer dan open mond. Wat was dit fascinerend! We hadden al snel een akkoord bereikt en bij het derde glas wijn was het beklonken,…; Ik ging zijn Grindr pagina in België beheren en voor hem verkeren. Prima geregeld dus, want elke keer als hij mij kwam bezoeken stonden de heren netjes in de rij. Als een soort van vleeskeuring avondje plande we dan een soort van ‘grindr-speed- dating’ en lieten we er verschillende op een avond langswaaien. Wat een dolle boel! Binnenkort zal ik het in geuren en kleuren met je delen via de vlog op de Pink Rebel blog, want ik krijg dat niet uit mijn vingers getikt!

Anyhoe, maar wat gebeurde er toen? Flats, ineens was er ‘Tinder’! De dating app voor hetro’s! WTF! Persoonlijk vergelijk ik het met een facebook app die een hele duidelijke doelstelling heeft… Geen voyeurisme zoals op facebook, nee, niets daarvan! Gewoon keihard mensen afrekenen op hun profielfoto en maar swipen,…… Swipen alsof het leven van je vingers er van af hangt, doorgaan, doorgan….tot je er eentje ziet die ‘bed-waardig’ is. Zo eentje waarvan je denkt, ‘daar wil ik wel een beschuitje mee eten’ met andere woorden…. ‘Die wil ik wel uit elkaar trekken voor een avond…’.

En pardoes, het werkt! Sterker nog, veel van mijn vrienden gebruiken het appke! Maar we zijn er nog niet, nee hoor,… Want het verhaal wordt nog gekker!!!! Afgelopen week heb ik twee dierbare vrienden gesproken die allebei een ‘tinder-projectje’ hebben gescoord! En tot overmaat van ‘beperkte’ ramp zijn ze helemaal in love!!! Hoe kan dat nou???

Gewoon door wat te ‘swipen’ en te chatten en natuurlijk aansluitend te ‘retteketetten’ maar dan nog… Is dit nu de nieuwe manier van daten? Het appje blijft mij fascineren en ik zat te denken…. ‘Mmmmh, in het kader van de blog is het misschien nuttig om het eens te testen’… Maar ik durf het niet, want de intentie is er niet om iemand te scharrelen via een appke…

Nee, sorry dat ik het zeg (of beter ‘gezegd’ SCHRIJF) maar daar heb ik geen app voor nodig…. Dan ga ik liever te werk volgens de regels van de ‘hippe Delhaize’ op het Zuid in Antwerpen (flesje rode wijn links in de kar wil zeggen dat je vrijgezel bent, 2 flessen rechts geeft aan dat je niet helemaal vrij-gezellig bent, maar wel open staat voor een en ander,..).

Maar tegelijk blijft die Tinder mij zo boeien, dus wat denk je? Zal ik toch maar een weekje testen en verslag uitbrengen? Dan noem ik mijzelf Nadia en ben ik uiteraard zeer Russisch met een enorm talent,…..dansen wel te verstaan! Nou, wat doen we? Ja of nee? JA dus, ben er volop mee bezig en het zal een lang verslag worden…..Maar wat ik wel kan verklappen,…nope…niets voor mij!