Life as a Pink Rebel is not Always a party! You might think so, but I would be a big ‘fat’ liar! Now I write a lot about what I believe in but in real life I seem to make a mess of things once in a while. As you know I faced a depression and survived it! But it was a heavy journey and the people who are ‘my nearest and my dearest’ got some serious shit on their hands because of me. I was a pretty self centered creature at the time and very unpredictable. Well, today I am cured and now I am facing other challenges in life, what kind of challenges? Well, just to be happy and stay happy! As soon as all is more than fine I tend to freak out…. When is the next fight of life coming to get me? Who’s going to disspapoint me? And who (that I love) will leave me?

Always ‘on guard’ and always restless in my mind and in my body. But as you might know I also learned to practise transcendental meditation almost a year ago. And THAT was a new world opening itself up to me! All the layers of my own ‘life-onion’ got peeled off and it seemed that I had to struggle with some issues from the past to move on,… I had to let go… That was a difficult process and I was finally getting there.

But just as I thought my lifelong song would become ‘Because I’m Happy,…’ another challenge hit me! My past blew some freaky patterens my way…. All my anger towards men (and I can assure you that was a lot…) came out, all my anxiety and panic attacks were playing with me again and worst of all,…. Me, myself and I started to control and resist my desires…. ‘So’, said my turbulent mind, ‘You wanne be happy right? Well, are you worthy enough to be happy?’ And as you know what you resist persists. And there I went,…running away far from my ‘picture perfect la-la-la land’ into the deep dark side.

Negative feelings and no patience (what so ever) with my loved ones made me feel like a confussed puppy. I needed to be in the driver’s seat (and I mean all the time), but by wanting to control more I lost all of it! And instead of letting it go I started fighting and kicking my feet on the floor like a little child ‘I want this, and I want that…’ I did not fleet, I fought! And worst of all, I kicked all that I loved right out the door! A hysterical Drama Queen and suffering in my own pain, I dragged everybody with me!!! My last vibrational act was a bing BANG and I got a massive emotional whiplash. ‘You see!!!!’ I told my mind ‘I am not worthy, I am worthless’

So, after talking to my Master (my personal Starwars Yoda type Master) I got it! She is now teaching me to look in the mirror and face my insides and outsides. The reflection in the mirror is not to be proud of AT ALL! But at least I’m working on it, not only with my ‘Yoda’, but also with dear friends and new people that I encounter. The ‘dearest and the nearest’ are my great teachers, they moved me towards this path of self reflection and now I am working on it like a wild cat! Because I know that my current situation is not my future and you know why? Because I am worthy of feeling loved, being happy and living a life that is magical! Even if my life covered me up with junk, all that junk made me see ME. Thank you, all of you who helped me in the process! I have been hysterical from time to time but you did fix me!

TRANSLATION IN DUTCH

Het leven als een echte Pink Rebel gaat niet altijd over roze roosjes. Je zou misschien denken van wel, maar niets is minder waar. Soms maak ik mijzelf het leven behoorlijk zuur! Ik ben temperamentvol, ik hou van emoties met pit en als je mij aan de teugel wilt krijgen,…vergeet het dan maar! Ik ben net een Arabische volbloed….Wild en ontembaar! Zoals je wellicht weet heb ik amper 1,5 jaar geleden gevochten tegen een depressie en ik kan je vertellen als een Rebel in een depressieve situatie terechtkomt is het net een Arabische volbloed onder XTC! Onvoorspelbaar, dravende Diva en een veeleisende kleuter! Yep, dat allemaal in 1 meisje (na ja, vrouwelijk meisje).

Tijdens die periode zijn de sterkste vrienden, familieleden en geliefdes blijven staan. De rest heeft mij verlaten en dat heeft schade aangericht. Want verlatingsangst had ik al in mijn basispakket zitten, dus dat voelde extra klote.

Intussen heb ik veel soelaas en rust gevonden in transcendete meditatie zoals je misschien wel weet en dat was echt een grote, dikke deur die van allerlei nieuwe impulsen binnen liet komen. Super veel fijne dingen, zoals evenwicht, innerlijke stilte en rust. Maar tegelijk ook het verwerken van oude pijnen. Deze mediattie vorm geeft kracht om door de tunnel van het verleden te rennen, maar daar horen ook ‘neven-effecten’ bij. Zo kwamen bij mij paniekaanvallen en angstaanvallen terug. Maar daar was ook een verklaring voor want dat was mede omdat ik niet doelgericht genoeg mediteerde (nu wel hoor, ik leer snel!). Net toen dat rustig begon te worden schreeuwde mijn innerlijk stem een monsterlijke kreet ‘Jij? Denk je nu echt dat je gelukkig gaat worden? Dat je jouw geluk met iemand ooit kan delen? Kom op zeg, dat ben je toch niet waard!’

En daar ging ze hoor, de Rebel der Rebels,…. Vol tegen de stroom in! Watnou, ik verdien dat niet? Zwemmen Rebel, kom op! Harder en harder! Dus daar ging alle stroming, rots na rots beukte ik in om discussies, tegenstrijdige gevoelens en angsten. De nood aan controle was nog nooit zo groot, wat zeg ik… De nood aan het controleren van alles zoals ik het wilde was nog nooit zo groot. Duwen, vechten en trekken,… Als een idioot tot ik oververmoeid neerplofte en mijn innerlijke stem maar gelijk gaf…. ‘Ok dan, je wint. Ben je nu tevreden, het enige wat je mij niet meer kan ontnemen is het geluk in mijn eigen droombaan de rest heb je nu afgepakt!’. Maar toch voelde ik dat het niet klopte want mijn hart klopte nog loeihard voor alles eromheen, fijne relaties met liefdevolle mensen, leven in volledige gelukzaligheid en je volledig vrij voelen alsof je danst met je voeten van de grond. Dus, Rebel als ik ben….. ging ik op zoek naar het antwoord, ik moest het weten!!!!

Controle, controle, het liefst over alles, doodvermoeiend, dat moet toch los te laten zijn? Het niet vechten, niet duwen maar laten stromen,…dat moet toch kunnen? Hoe zweven die Yogi’s dan, die hebben toch dat gelukzalige gevonden? En als zij het kunnen vinden dan moet ik dat toch ook?

Na een flinke discussie kreeg ik een redelijk helder moment,…mijn innelijke strijd was begonnen! Na een pittige discussie met een meer dan fijne vriend hing de witte vlag half stok (maar dan wel op mijn zwaard). Dus hoppppaaa, deze Rebel nam weer te snel actie en dat gaf de verkeerde reactie. Boem, bats… Stampen met mijn voeten zoals een echte Kabouter Plop en daarna met mij knieeën op de grond en janken maar! Stomme Koe! Wat had je persoonlijke ‘Yoda’ nu allemaal weer gezegd tijdens de mediatie en zelfreflectie? Oeps, ja…. Mijn oude patronen gingen kennelijk op dat moment niet akkoord met Yoda.

‘Bah, mijn oude patronen zijn net allemaal hysterische kleine Diva’s’ dacht ik. ‘Ze jongleren maar wat af met mijn emoties, ik ben er KLAAR MEE!!!!’ Hopppa, dus deze Rebel weer terug naar haar Yoda om meer en meer en meer advies. En ja hoor, dat kreeg de Pink Rebel! Niet alleen van haar eigen Yoda maar ook van al haar geliefdes om haar heen, haar ‘Yodi’s’! Dus, nu lig lekker te dobberen in mijn leer-badje, ik laat mij meedrijven in deze waterpoel van een leerschool en dat brengt vol puurheid en rust. Het is nog een levendig proces, daar ben ik mij van bewust. Maar mijn eigen Yoda & mijn Yodi’s hebben mij de patronen leren (h)erkennen en nu weet ik tenminste hoe ik ze moet aanpakken, die rebelse demoontjes!

Morgen ga ik weer een lekker opnieuw in de spiegel kijken, want weet je wat… Elke dag leer ik meer en meer dat wat ik in de spiegel zie, een liefdevol mens is en dat al haar donkere randjes nu langzaam vergrijzen tot ze stralen in het licht!

Dus voor al die mensen die ik gekwetst heb, een dikke welgemeende sorry! Het was al mijn vuilnis uit mijn leven wat ik bij eenieder van jullie af en toe op de stoep dropte! Ik hou van jullie met heel mijn hart, want jullie hebben mij geleerd om mijzelf te ontdekken! Niets dan pure waardering, you did fix me!