We zitten in een nare en rare tijd. Corona is geen drankje meer wat je wegspoelt, maar eerder een vaststaand feit wat ons ‘nieuwe normaal’ aan het bepalen is.

We raken onze vrijheid deels kwijt en zoeken een spoor waar we onszelf in kunnen vinden. En dat blijkt toch lastiger dan we dachten, al dat gespeculeer door allerhande experts vergroot het wachten op duidelijkheid.

En als wij als mens nu echt ergens NIET tegen kunnen dat is het wel onduidelijkheid. We hebben namelijk graag alles onder controle. Eerlijkheidshalve ben ik ook wel iemand die veel zekerheid nog heeft en die HEEEEL slecht kan tegen onduidelijkheid, geheimzinnigheid of vaagheid.

Geef mij liever de zaken duidelijk op een rijtje, want dan pas kan ik werken naar een oplossing zodat er weer balans op de kaart komt. Maar nee hoor, de Covid-Prins dwingt mij nu tot het omarmen van de onzekerheid.

De Covid-Prins stormde onaangekondigd aan op zijn witte paard en trok mij mee op dat zadel. Vandaag zit ik nog steeds op dat verdomde paard en het zadel schikt mij niet. Raar maar waar, ik zit niet lekker in mijn zadel.

Ik mis sturing op dat dier en een zadel waar ik mij onbevreesd voel en waar ik galopperend in deze wondere wereld verdrink. Maar kijk, dan besef ik mij tijdens dit schrijven dat maar 1 ding echt telt….

Het belangrijkste is dat het hart klopt! Want dan klopt alles en dat doet die van mij hoor! Vurig en liefdevol met de klanken van de zeegodinnen en bij elk hoger hartritme dan normaal (leert Mister Wikipedia mij) zal het bij komen van S3 klank in de wetenschap een protodiastolische galop veroorzaken in ons hart. Hoe schitterend is dat! Ons hart maakt muziek!

En wat blijkt,…Een “galop-ritme” is wanneer 3 hartgeluiden samen klinken als het hoefgeluid van een galopperend paard. Dus ben gewaarschuwd, want die van mij klopt als geen ander!

Dus ik, ach,…ik blijf lekker in het zadel hangen 😉

Stay safe!