Gisteren had ik op Instagram in mijn verhaal een foto gedeeld met de vraag ‘denk je dat ik het gevoel heb dat ik mooi ben?’

De meningen waren verdeeld, want 68% dacht van wel en 32% van niet. Dat vraagt een stukje kwetsbaarheid die ik graag met jullie deel.

Al heel mijn leven kamp ik met een extreem laag zelfbeeld, als klein meisje werd ik op school gepest en mijn ‘koosnaampje’ was Miss Piggy!

Wanneer ik in de spiegel keek zag ik mijzelf als te dik, te lang en te onzeker. Als soort van coping mechanisme werd ik assertief en expressief. Van mijn grote mond en rebels gedrag kon niemand het winnen!

Vele jaren later ben ik nu een ‘grote mens’ en door heel veel zelfstudie, therapie en analyses ben ik ‘gegroeid’. Nu kijk in de spiegel en zie ik een vrouwelijk meisje dat zelfzeker is over wat zij bereikt heeft. Maar ik zie nog steeds geen bloedmooie vrouw, een 7/10 zou ik mijzelf geven qua uiterlijk.

Maar ik werk eraan hoor! De selfies op social media en de bijhorende ‘likes’ geven mijn ego dorstig een vorm van soelaas. Het helpt dat andere dan toch geen Miss Piggy meer zien. Dus ja, ik groei daardoor in mijn zelfbeeld. Oppervlakkig? Zeer zeker, want IK zal het zelf moeten voelen en beleven.

Maar eerlijk is (h)eerlijk. Ik kom van een 3/10 naar een 7/10 en daar ben ik al trots op. Daarnaast werk ik aan mijn lichaam door te sporten en smeer ik er wild op los met allerhande smeersels die van alles beloven 🙂

Het blijft dus een uitdaging om jezelf aan te kijken in de spiegel en jezelf te accepteren. En dus leg ik mij langzaam neer,… We zijn allemaal perfect in onze imperfectie. Laten we daar van houden, doe je mee?

Stay wicked, wild & sweet!

Willemijn aka Pink Rebel