Er zijn enorm veel sporten en variaties aan sporten die je kan uitoefenen om energie te krijgen. Wil je je afreageren? Ga boksen. Wil je tot rust komen? Doe yoga. Wil je afvallen? Doe cardio-oefeningen.

Ik combineer een beetje van alles. Soms wordt het me te veel en moet ik me afreageren, dan ga ik boksen in een groepsles in de fitness. Soms heb ik zo weinig energie dat ik iets anders nodig heb. Dan doe ik yoga. Niet alleen is het ideaal voor je figuur, maar ook voor je gemoedstoestand. Sporten werkt écht positief op je gemoed.

En het zalige aan sporten is dat er voor iedereen wel iets is dat werkt. Geloof mij, ik heb lang moeten zoeken, maar nu heb ik gevonden wat ik nodig heb. Ik ben begonnen met turnen, ik heb geprobeerd te lopen, ik heb paardgereden, fietsen, dansen,… Maar met de combinatie boksen en yoga heb ik gevonden wat voor mij werkt.

Maar soms is het helaas niet eenvoudig om iets te vinden dat bij je past, maar ook niet om de drempel van het beginnen sporten over te gaan. Voor wie daarbij hulp nodig heeft, heb ik een interessante tip. Er bestaat namelijk zoiets als running therapie. Dit is een vorm van therapie, bestaande uit een aantal keren per week met een ‘runningtherapist’ te gaan lopen.

Dit is vooral voor mensen die het moeilijk vinden om zichzelf te stimuleren en te beginnen met sporten. De overgang gebeurt heel geleidelijk. Je zal dus niet meteen KEIHARD moeten sporten, maar je begint stilletjes aan tot je klaar bent om uit jezelf te gaan sporten. De therapeuten zijn eigenlijk jouw leidraad naar het ervaren van de positieve effecten van sporten.

Als iemand de stap wil wagen, hou ons dan zeker op de hoogte van het resultaat!

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di