Oh hemel, wat is het weer heerlijk om in Finland te zijn!!!!Afgelopen januari was ik in die magische land om mijn boek finaal af te werken. Lees hier de blog die ik destijds schreef, wat was ik verliefd!

Eindelijk, na 3 jaar zwoegen als schrijfster zou het finaal een ‘einde’ worden van een ‘nieuw begin’! Hopelijk met een happy ending (nee Heren, niet zo eentje…hé…).

Maar de magie van het sprookjesachtige Finland gaf mij in Januari 2019 een overvloed van inspiratie en mede dankzij een publieke oproep via social media aan mijn volgers zag ik toen het licht! Het boek moest anders worden dan een ander boek. Niet zomaar een boek! Nee, een magisch boek!

Een wicked, wild & sweet boek…. Een verhaal dat alleen de enige echte Pink Rebel in elkaar kan stoeien. Een boek waar je in kan verdrinken van verdriet, waar je een vleugje ontroering in voelt en waar wat mystiek rond hangt.

Maar ook een boek waar je wat uit kan ‘leren’ of iets voor jezelf kan mee-nemen in je levensrugzak. Waar je van kan groeien en misschien zelfs wel wat van kan openbloeien… En toen,….. Toen gebeurde het daar In Finland, ja,….., daarboven op die berg…….

Alle 70 pagina’s waar ik gestaag ettelijke jaren aan had gewerkt,…. WEG,… DELETE….Blanco,…. Het moest anders en beter en dit trok plots op geen meter meer! Wat een geknibbel en geknabbel stond er in dat verhaal zeg… Bah, dat is veel te veel ‘kijke-boos’ naar het verleden en heden. Weg ermee! Als een kunstenaar stond ik opnieuw voor een naakt doek en moest ik weer helemaal opnieuw beginnen. Dus dat deed ik, helemaal alleen en daar dus boven op die ene berg.

Deze zomer heb ik driftig verder gewerkt aan het boek. Wederom op die ene berg. Na veel mediteren en leren van andere schrijvers heb ik gelezen en herlezen. Maar heb ik ook synopsis gemaakt en research gedaan en het is lekker losgeslagen dat boek. Ha!

De titel was initieel ‘Seks, drugs & Burn-out’ maar ook daar is de delete-knop overheen gegaan! Ik verklap de titel nog niet, maar poekedoemme…. Wat ben ik nu al trots op mijn embryonale progressie. Dit is gewoon een te sappig, te lekker en te (h)eerlijk boek. Wat mij betreft ga ik nog een tripje terug maken naar deze schitterende Finnen om het finaal af te werken. Maar ik ben giga enthousiast! Whoop, whoop! Deze Rebel zal jullie nog verder informeren en kietelen de komende tijd over het grote mensen boek (oeps, nu heb ik al iets verklapt!)….

Hou de blog dus in de gaten, wordt vervolgd!

Jullie Opper Rebel, aka Willemijn van Dommelen