Het is algemeen geweten dat natuur een ontspannend effect heeft op mensen. Veel mensen kiezen er in hun latere jaren dan ook voor om op het platteland te gaan wonen. Overal weien, soms dieren, maar vooral veel groen! Hemels toch? Waarom genieten zo weinig mensen dezer dagen dan van dit wonder?

De wereld is druk, druk, druk. Overal auto’s, overal gebouwen, nooit een momentje rust. Overal waar je komt is er lawaai, overal waar je komt moet je je ogen goed openhouden of je wordt omver gereden of gelopen of gefietst. Het leven is één grote chaos en daar moeten we af en toe aan kunnen ontsnappen.

Ik woon vlakbij een boerderij en mijn uitzicht zijn weien. En dat is gewoonweg hemels. Als de wereld me te veel wordt, zet ik me graag op mijn terras en kijk naar het prachtige groen. Liefst ’s nachts kijk ik naar het mooie uitzicht, luister ik naar de krekels en hoor ik hoe de koeien aan de overkant een plekje zoeken om te gaan slapen. Het is een luxe die nog maar weinig voorkomt, maar ik raad iedereen aan om toch regelmatig de rust van de natuur op te zoeken.

Ga eens in het bos wandelen, ga naar een meer, ga tussen weien door op zoek naar een rustige plek. Maar vooral, blijf in het hier en nu. De natuur moet je tot rust brengen. Kijk naar de prachtige vergeet-me-nietjes tussen het gras, geniet van de geur van platteland, luister naar je voetstappen in de modder en bewonder de prachtige kleuren van de bladeren aan de bomen.

Het is de bedoeling dat je meteen aan mindfulness doet op die manier. Niet enkel geniet je van de natuur, maar door je te concentreren op de pracht en praal die je tegenkomt, zal je ook in het hier en nu zijn. Daardoor zal de rust nog dieper doordringen in je lichaam. Ik verzeker je, je zal volledig ontspannen naar de drukte kunnen terugkeren. Maar geniet ervan, geniet van de wondere groene wereld!

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di