Friends, we all have friends. And according to Facebook we can fill an army with ‘friends’. But what is the real story with friends, when are they really there and when are they not? That’s the natural selection of friendship! Why does one friend have a bigger room in your heart than the other? Why lose your friends? And what makes friendship so special. For me it’s quite simple … After all the misery that I experienced in my Pink Rebel existence, there are only a view valuable friendships that remain permanent.

This summer I realized more than ever (no idea why actually) that I am super, super, super rich in my friendships. Both rich due to my male buddies and my sugar-sweet-girlfriends. They all dance around me, they are in a word AMAZING and I hope they stay for a very, very, very long time. So for you my sugar-sweet-girlfriends; Ellie, without you this Pink Rebel did not keep on fighting …. Caatje, without you I do not break out of my fucking comfort zone, your are the purest of the purest! Katty & Peggy, two goddesses who showed me the primal force in my big heart …

Poekedoemme, I wish I had know you girls sooner… Simone, well what can I say. You knew I would be fine and damn girl you were right!!! ..Renate, detox or not, it is always a treat … .Cor, once you learned perfectionism and me now you have taught me to live, to tremble and soar! Noor, your vulnerability makes the world so much nicer … .Vava without you I did not learn nourish self-love, laugh and love … Ellentje, your brave honesty kissed me …. Dumon, nice and naughty, we are always too many bubbles and love the honest conversations … .Suikerspin, (you know who you are), you’re a wonderful woman, and when I’m big I want to be you! Hours, I would neet hours to cover my non ending rich feeling of my godly friends, books and books I could write on their passion for life and their support. So, do not feel shut out my dear friend if your name is not written here,… you know well enough that together we feel share an infinite love for each other … Dear, dear friends in my life, you are SO valuable … Thanks for all the laughter, the weeping and the shelter or shoulder you provided me with… You all live in my heart. I love you….

 

TRANSLATION IN DUTCH

Vrienden, we hebben allemaal vrienden. En volgens Facebook kunnen we een leger vullen met ‘vrienden’. Maar hoe zit het nu echt met vrienden, wanneer zijn ze er wel en wanneer zijn ze er niet. Waarom heeft de ene vriend een grotere kamer in je hart dan de ander? Waarom verlies je vrienden? En wat maakt vriendschap zo bijzonder. Voor mij is het vrij simpel,… Na alle ellende die ik heb mogen beleven in mij Pink Rebel bestaan, zijn er enkele vaste waardevolle vriendschappen recht blijven staan.

Deze zomer besefte ik mij meer als ooit te voren (geen idee waarom eigenlijk) dat ik super, super, super rijk ben in vriendschap. Zowel mijn mannelijk buddies als mijn suikerzoete meisjes die om mij heen dansen, ze zijn in een word geweldig en ik hoop dat ze lang blijven. Toch even een speciale dame in de bloemen zetten; Ellie, zonder jou was deze Pink Rebel niet blijven vechten…. Caatje, zonder jou breek ik niet uit mijn comfortzone, jij puur mens verdomme! Katty & Peggy, twee Godinnen die mij de oerkracht hebben laten zien in mijn grote hart…Poekedoemme, was ik jullie maar eerder tegengekomen…..Renate, detoxen of niet, het is altijd een feest….Fi, jij bent toch een meesterwerk, God wat hou ik van je! Cor, ooit leerde jij mij perfectionisme en nu heb je mij geleerd om te leven, te beven en te zweven! Noor, jouw kwetsbaarheid maakt de wereld zoveel mooier….Vava, zonder jou had ik geen eigenliefde leren voeden… Ellentje, jouw dappere eerlijkheid heeft mij gezoend…. Dumon, lekker stout zijn we, altijd te veel bubbels en (h)eerlijke gesprekken….Suikerspin, (jij weet wel wie je bent), jij bent een wondervrouw en later als ik groot ben wil ik jou zijn.

Uren, maar uren zou ik al mijn goddelijke vrienden kunnen aflopen,…boeken zou ik kunnen schijven over hun passie voor het leven en hun steun. Dus voel je niet buitengesloten lieve vriend(in), jij weet goed genoeg dat we samen een oneindige liefde voelen voor elkaar….Lieve, lieve vrienden in mijn leven, jullie zijn waardevol… Bedankt voor al het lachen, het huilen, het schuilen en het wonen in mijn hart. I love you….