My life is not that different from your life, seriously! We all move along with the current that life pushes us to move foreward with. But we decide if we ‘go with the flow’ or that we fight against the current. Our main struggle with the current has to do with our politcal beliefs, the social pressure or because of our ego. Yes, and you have one to just like me!

Put my money where my mouth is? Yes, is that what is on your mind right now? Or are you just thinking ‘how the hell does she know what’s right or wrong for me?’… Well, fact of the matter is that I am in the house of the heart right now, the University of Maharishi. All my doubts are flowing in his house and his transcendental meditation technique makes me wonder about my life-story (and hopefully you will wonder about your life as well!).

The conclusion is simple, this Pink Rebel has been swimming against the current all her life! And it has to stop, pronto! You have to stop as well, NOW! Don’t go to dinners with friends you actually dislike, don’t make an effort for you work if you hate it, don’t do anything that feels wrong! STOP it!

The power of going with the flow works, I do believe that now! The only way is up and the strange thing is,…you can only go up if you let yourself flow…. So go, go with a serious flow!

TRANSLATION IN DUTCH

Jouw leven verschilt niet zoveel van dat van mij, echt! Dit is de ongezouten waarheid. Je zou het misschien niet zeggen wat je ziet er vast helemaal anders uit als ik. Wellicht hier een daar wat mooier, leuker of aangenamer maar alle facetten die mij de Pink Rebel maken kan je natuurlijk niet hebben, sorry… De natuur heeft er voor gekozen dat er maar 1 zo een gek rondloopt en dat ben ik! Toch hebben wij veel gemeen, jij & ik!

Ons leven bestaat namelijk uit een stroming, deze stroming loopt neerwaarts terwijl wij vaak opwaarts aan het zwemmen (of beter gezegd) spartelen zijn. We krijgen van het leven wat we ‘nodig’ hebben maar we begrijpen de boodschap niet altijd. Het ‘tegen de stroom’ ingaan hoort bij onze natuur denk ik…. Het kan gedwongen worden door een geloofsovertuiging of door onze maatschappelijke druk, laat staan dat het eventueel de ‘push’ is van ons eigen fucking ego! En ja, ook die heb jij…net als ik!

Maar kijk, hier komt onze redding! Jajaja, want momenteel verblijf ik in het pure huis van de liefde! De universiteit van mijn persoonlijke koning, Maharishi! Goed, jouw koning is misschien meer een rocker zoals Elvis Presley of Mister Obama himself. Allemaal goed, maar ik zit hier nu wel en jij niet! Dus geef ik je liefdevol de boodschap door van mijn eigen Koning,…. STOP met zwemmen, STOP met spartelen tegen de stroming in! Verdomme, STOP!

Terwijl ik er dorstig op los aan het tokkelen ben, besef ik mij dat dit een tekst is die je af en toe hard tegen jezelf zal moeten roepen. Ik ook hoor! Anders val ik namelijk weer met mijn kleine, poezelige gat in de geconditioneerde boter van mijn eigen leven en zwem ik (voor ik het bewust besef) weer keihard tegen die stroming in! Niet doen, STOP! Heeft geen zin, nope… Want weet je wat mijn koning zegt?

Laat je lekker meedrijven, maak geen te strakke, afgelijnde plannen maar blijf vooral ‘voelen’ vanbinnen en niet van buiten (=ego). Ga niet dineren met die stomme mensen omdat je ‘moet’, ga niet een avond doorwerken omdat je ‘moet’, ga niet geforceerd de clown uit lopen hangen in gezelschap omdat het ‘moet’…. Niets moet namelijk, nah ja,…je moet helaas wel je rekeningen betalen en daar kan ik je momenteel nog geen wijze raad geven. Die flow zoek ik nu zelf nog, daar ben ik momenteel NOG niet. Toch voel ik een diep geworteld vertrouwen door de woorden van mijn koning en begin ik helderheid te krijgen door stilte en stilstaan…

Gewoon dobberen, niet als een wilde (bijna verzopen) kat hysterisch in dat water miauwen. Afgelopen, basta! Man, man, man,…ik gooi het over een andere boeg….. Gewoon even rust, stilte, observeren, analyseren en voelen, vooral voelen en die stroming laat mij dan precies uitkomen waar ik moet zijn. ‘Go with a serious flow’, zou ik zo zeggen! Oh, enne,… als ik er dan eindelijk ben laat ik het zeker weten! Ook als ik het gouden idee heb hoe jij dan ook je rekeningen kan betalen, dat beloof ik!