We kennen depressie, we kennen burn-out, de meesten onder ons hebben ook al gehoord van een bore-out. Maar wat is dat nu eigenlijk en wat kunnen we ertegen doen?

Een bore-out is eigenlijk hetzelfde als een burn-out, maar niet door een te veel aan stress of een te hoge werkdruk. Een bore-out komt eigenlijk voort uit een tekort aan uitdaging of door bijvoorbeeld te weinig werk. Stel je voor dat je je job op automatische piloot doet de hele dag. Je hoeft bij niets na te denken, je doet je ding en ondertussen zit je de hele dag te tellen hoeveel minuten je nog moet gaan.

Je wordt lusteloos, je bent constant moe, verveeld en je hebt er absoluut geen zin meer in. Je voelt je zelfs nutteloos. Dan is het tijd om in actie te schieten en op zoek te gaan naar iets anders.

Belangrijk is dat je aan je zelfvertrouwen werkt, het is niet omdat de job je niet meer aanspreekt, dat je geen andere kant uitkan. Je kan het wel! Ga op zoek naar een nieuwe uitdaging, spreek je baas aan dat je wilt doorgroeien, of ga gewoon al in je vrije tijd op zoek naar een bijscholing die je kan helpen in je job.

Belangrijk is dat je actie onderneemt! Net als bij een burn-out, moet dit snel aangepakt worden, zodat je niet helemaal wegzakt. Stel doelen, stel een actieplan op en overloop de mogelijkheden die je hebt. Er is ALTIJD een oplossing, Rebels, en als het te laat is, staat Pink Rebel voor jou klaar 😉

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di