Nadenken… Soms is het goed, maar vaak is het ook de grote boosdoener bij depressie. We denken te veel, te ver en te negatief na. Het nadenken verandert in piekeren. Piekeren verandert in verdriet. Je kan het niet meer loslaten want je denkt er constant over na. We gaan hiermee stoppen! And this is how…

1.Focus op je lichaam

Ben je aan het piekeren? En erger nog, kan je er niet mee stoppen? Zit je vast in je eigen gedachten? Probeer je op iets anders te concentreren. En waar kan je je beter op concentreren dan op je eigen lichaam. Leg je hand op je buik en focus op je ademhaling. Leg je hand op je hart en focus op the beating of your heart. Stop niet als het niet meteen lukt. Volhard in je focus en geef niet op!

2.Gebruik je fantasie

Er zijn mensen die hun gedachten echt niet stil kunnen zetten. Dat hoofd draait dag en nacht door en door en door… Let op dat je niet in een negatieve spiraal geraakt. Mocht je daar inzitten en je kan je gedachten niet stopzetten, probeer dan deze tip. In plaats van je hersens te laten stoppen met denken, ga je je gewoon je uiterste best doen om aan LEUKE dingen te denken. Concentreer je met al je macht op een leuk verhaal dat je in je hoofd verzint. De negatieve gedachten zullen (toch even) verdwijnen.

3.Los het probleem op

Stel, je piekert je suf over een bepaald probleem. In plaats van daarover te blijven piekeren, gaan we dit probleem aanpakken. Neem een blaadje papier en schrijf in feiten op wat het probleem is. Focus je nu niet meer op hoe negatief het probleem is, maar op welke manier je dit kan oplossen. Telkens je een lumineus idee krijgt, schrijf je het op. Je hersens zullen zich aanpassen en probleemoplossend beginnen denken.

Stay wicked, wild and sweet, lieve Rebels!

Sweet Di