We all need light in the dark, life tends to through some messy stuff at us and without love and support that can be mortifying. Now I am a lucky girl, because I have so many dear friends & family who are always there in the dark. But I have to be honest, sharing your life, your ups and your downs with someone special and close to you feels so important.

These days I miss being married, I miss the unconditional love of your husband being at your side. I am sorry to say that the men that I dated were always there for the fun stuff, but as soon as life really kicked in they left the building. So to all you guys that did that to me, you SUCK! Now do not get me wrong,… a bit of selfishness is fine, but the guys that I met are  still full of it. And I just followed their path because I was hooked on their passion & their love. My own mistake!

Nowadays I am learning to stand alone and feel love in many different ways and that is working out pretty good. But missing the shoulder to lean on, wearing no mask and enjoying stupid things like cooking together and talking about the issues of the day is what I miss the most. On the other hand this is a time for me to learn and live my life, I am going to do what the past nurds (sorry but it is a fact!)  did to me…I am just going to be selfish as hell! That is the lesson I had to learn and I have to thank them for that 😉

TRANSLATION IN DUTCH

Het licht wint het altijd van de duisternis, zeker als het leven zware blokkades op ons pad gooit. Op dat vlak ben ik gezegend met liefdevolle relaties van vrienden en familie die mij telkens helpen om die blokkades op te heffen. Zij brengen telkens licht in de duisternis. Maar eerlijk is eerlijk, ze kunnen de rol van een levensgezel niet vervangen.

Voor het eerst durf ik te zeggen dat ik de liefde van mijn huwelijk mis, de onvoorwaardelijke steun, de zekerheid van een schouder om je heen. Het samen delen van minder leuke momenten en steun vinden bij elkaar. Het klinkt hard en misschien te cru, wellicht zal je denken ‘moet je dat nou zo publiek op een blog zetten?’, JA! Want dit is mijn speeltuin en mijn hart is open en eerlijk. Ik heb zelf niets te verbergen en de feiten zijn de feiten.

De mannen die in mijn verleden zijn opgedoken waren er voornamelijk om de ‘leuke’ kant van het leven te delen, maar zodra er verantwoordelijkheid bij kwam kijken of we samen een berg moesten beklimmen waren ze weg. Met een huwelijk is dat lastiger, dan zal je samen meer moeten vechten. Hoe kan het zijn dat mannen de grootste ridders waren in de geschiedenis maar dat tegenwoordig de vrouwen strijdlustiger blijken te zijn? De rol van de echte man is kennelijk helemaal anders dan de grote krijgers in de oude boeken. Er is wel een gemeenschappelijke noemer bij de mannen vast te stellen, zelfs mijn ex man had deze gave,…egocentrisme in de grootste zin van het woord! Dat heeft naar mijn mening niets met de echte onvoorwaardelijke liefde te maken. Een beetje egocentrisme is gezond denk ik, maar mensen die hun leven leiden zoals dat voor hen het leukste en het beste lijkt gaat voor mij een stap te ver. Dat wil namelijk zeggen dat je leeft in een vorm van puur eigen belang en dat is niet authentiek. Dat is ook geen echte liefde naar mijn onbescheiden mening.

De grote ego trippers trekken liefdevolle mensen keihard de dieperik in  en dat is de leerschool die de mannen uit mijn verleden mij hebben geleerd. Een hyper metro man is ook weer te veel van het goede, dat is waar. Maar misschien heb ik de boodschap nooit goed begrepen en was de les die ik leren moest nu juist dat ikzelf meer egocentrisch moest leren te zijn. Dus aan al die miskleunde gasten, ik begin het langzaam te begrijpen  en ik zal jullie gehandicapte eigenschap eens toepassen! Wordt vervolgd 🙂