Als power talker, power coach en power vrouw geef ik (inter)nationale workshops en trainingen rond het thema ‘Lekker Loslaten!’.

Maar ik vroeg mij af hoe de fans van Pink Rebel Company dagelijks ‘lekker loslaten’ in hun rebelse leventje,…. dus stuurde ik hen een mailtje en kreeg daar verschillende wicked, wild & sweet antwoorden op!

De nuttigste tips heb ik even voor jou om een rijtje gezet. Zo kan jij ook lekker loslaten Rebeltje! Mocht je zelf nog tips in je (onder)broek verstopt hebben zitten, deel het dan effe! Sharing is caring niewaar!

RELATIVEREN !! vind ik heel belangrijk en het helpt enorm . Er zijn altijd betere situaties, maar er zijn nog vaak ergere situaties. Dus… evalueer, relativeer en LAAT LOS !

DON’T EXPECT TOO MUCH en zeker niet van anderen. Hoe meer je verwacht, des te gemakkelijker je teleurgesteld zal zijn.  Dus….LAAT hoge verwachtingen LOS en laat de dingen des levens op een natuurlijke manier op je afkomen.

EVERYTHING HAPPENS FOR A REASON  (voor vele situaties dan toch, voor gevallen zoals erge ziekte of overlijden bijvoorbeeld, vind ik de uitdrukking niet gepast)

Ook al gebeurt er iets in je leven dat je op dàt moment niet leuk vindt, sta niet te treuren en te zeuren, maar denk : hier moet ik uit leren en/of na deze shit komt er iets beter. Dus…LAAT LOS en laat je leiden naar het betere.

DON’T TAKE EVERYTHING SO PERSONALLY ! voel je niet meteen aangevallen als er een grapje gemaakt wordt over bierbuiken of sinaasappelhuid dijen. Voel je niet aangevallen als jouw baas op een maandag ochtend met een rothumeur rondloopt,  voel je niet aangevallen als de bakker vandaag met een norse kop zijn brood verkoopt.  Je weet niet wat ze daarvoor hebben meegemaakt (lang geleden, gisteren of daarnet).  Jij bent niet altijd de oorzaak van hun slechte humeur, driftbui, geroep en getier. Dus…LAAT LOS die opmerkingen die ze naar jouw hoofd slingeren.

EEN BEETJE EGOÏSME MAG , laat je niet continue overhalen door anderen om toch maar dit te doen of dat te doen wanneer je er eigenlijk…echt..géén zin in hebt. Denk aan jezelf en wat jij graag doet of absoluut niet wil doen. Gun jezelf Me-Time !! Of het nu voor fysieke of mentale rust is, of voor een activiteit waar jij zo van geniet.  Dus.. durf de familiale/professionele/sociale/relationele druk en verplichtingen af en toe LOS TE LATEN !

“NEE” KUNNEN ZEGGEN  Dit sluit eigenlijk aan bij ” Een beetje Egoïsme mag ”  Dus…. LAAT LOS dat ja-knikken en durf NEE te zeggen als je NEE denkt én meent !

POSITIVE THINKING helpt zeker ook voor het Lekker Loslaten.  Je laat het slechte laat los om plaats te maken voor het goede.  Dus… LAAT LOS die negatieve gedachten !

DE NATUUR INTREKKEN   Een boswandeling tussen al dat groen, een strandwandeling met het geluid van golven,  dieren observeren, de frisse lucht opsnuiven, de geur van de natuur, de zee…, fietsen, joggen,…  Dus, trek de natuur in en LAAT LOS die stress en negativeit  !

DOE EEN HOBBY MET PASSIE  ,  dans, zing, mediteer, shop, reis, ga bloemschikken, paardrijden, motorrijden whatever makes you happy !  Zo kan jij je focussen op een activiteit waar je blij van wordt en voldoening van hebt en LAAT je het negatieve LOS !

PRAAT HET VAN JE AF MET EEN VERTROUWENSPERSOON (vriend, familielid, arts,…)  of schrijf het probleem van je af.  Zolang je het maar kan LOSLATEN !

JE BENT WIE JE BENT EN TREK HET JE NIET AAN WAT ANDEREN VAN JE DENKEN !  Wees fier op wie je bent, niet beschaamd ! Jij kan niet iedereen super tof en knap vinden en niet iedereen vindt jou super tof en knap.  So…?? Who cares !! Geniet van de mensen van wie jij houdt en die van jou houden zoals je bent. Verspil niet je tijd aan mensen die slechte vibes hebben of jouw energie leegzuigen. LAAT LOS die slechterikken, jaloerse trutten, roddelaars en loooosersss!