In de opleiding doorloopt de deelnemer het gehele traject van de “Burner” (iemand met burn out) zelf; dit helpt enorm goed om het proces helemaal te “doorvoelen”, alvorens het coachingstraject met de cliënt in te gaan.

Centraal staan zelfliefde, zelfacceptatie, dankbaarheid, persoonlijke groei en opnieuw leren voelen en vooral mógen voelen. Een Burner overleeft vaak, zo niet altijd, al geruime tijd in het hoofd, waar de demonen en het “moeten” hem/haar aanspreken en zodoende is iemand het contact met zijn/haar lichaam kwijt geraakt en gaan leven vanuit (destructieve) angst. Door middel van een serie krachtige, soms speelse, doch doeltreffende oefeningen – verdeeld over 7 weken – , dringt de cliënt in korte tijd door tot de kern en onderliggende oorzaak van zijn/haar burn out en leert hij/zij tegelijkertijd weer veiligheid te omarmen en vertrouwen in het leven en eigen lichaam te voelen. De belangrijke stap van hoofd naar hart is hiermee gezet.

Het programma is zodanig ingericht, dat de hersenen een neurologische ontwikkeling doorgaan, waardoor oude patronen worden doorbroken en nieuwe beklijven; dit sterkt de cliënt om (weer) in eigen kracht te gaan staan, de balans en regie in eigen leven te herpakken en behouden en zijn/haar “purpose in life” te (her)ontdekken.
Tot slot ligt de focus op reïntegratie op het werk, het terugkeren in de maatschappij en re-focus naar het gezin/partner/echtgeno(o)te. Het bedrijf waar iemand werkt, krijgt zodanige instructies mee, dat de cliënt beschermd wordt tegen opnieuw uitvallen.
Het traject wordt afgesloten met een beleving, waarmee de cliënt kan inzien: “dank je wel burn out, voor al het moois wat je mij hebt gebracht en hoe ik als de “new-me” in het leven sta, verrijkt met vele inzichten.”


Over de trainers:
Willemijn en Katty, zelf beiden “ervaringsdeskundige” en warme, openhartige persoonlijkheden, zijn zeer toegewijd aan alle deelnemers en het uitdragen van hun programma.
De kracht en het succes van de “Burner’s Cocktail” is geheel gebaseerd op het samenbrengen van eigen ervaringen – op liefdevolle, doelgerichte, effectieve en gedurfde wijze – om cliënten binnen 7 weken te laten reïntegreren op het werk en zodanig gesterkt te zijn, dat terugval voorkomen kan worden.


Fiona Gisius – IJsselstein, Nederland
Fiona Food & Lifestyle